Welkom bij
Gilde

Zutphen

Kennis – Ervaring – Participatie

Stichting Gilde Zutphen is een unieke vrijwilligersorganisatie, waar vakmensen belangeloos hun kennis en (levens)ervaring delen met anderen, en zich inzetten voor een leefbare stad en het welzijn van hun stad- en streekgenoten.

Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen Gilde Zutphen. Het gaat bij ons steeds om iets leren in een ontspannen sfeer, of iets actiefs doen samen met anderen. Onze activiteiten zijn meestal kleinschalig met veel aandacht voor de deelnemers.

Laatste nieuws

Het Palet, Zutphens tekengenootschap

Op woensdag 28 januari organiseert Gilde Zutphen de lezing: Het Palet, Zutphens tekengenootschap door Wil Sprengers In 1942 richtten vier jonge Zutphense kunstenaars een teken- en schildersgroep op, die ze de naam Het Palet gaven. Op donderdagavonden kwamen ze bij elkaar om samen te werken, over kunst te discussiëren en ideeën uit te wisselen. Nu,…
| lees meer

Workshop Subbuteo Tafelvoetbal

Op 17 februari om 19.00 uur organiseert het Gilde een workshop Subbuteo Tafelvoetbal. Maak op een leuke manier kennis met dit ‘andere’ tafelvoetbal. Inhoud van de workshop: korte uitleg basisspelregels, oefeningen en wedstrijdjes. Aantal deelnemers: 1 tot 4. Meer informatie vindt u op de pagina Workshop Subbuteo Tafelvoetbal.
| lees meer

Schrijven en voordragen

Schrijft u graag en wilt u uw verhalen en gedichten graag aan anderen laten horen? Dan is deze groep wellicht iets voor u. De bijeenkomsten zijn elke eerste donderdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur, afwisselend bij de aanbieder en deelnemers thuis. Maximaal aantal deelnemers: 6. Meer informatie vindt op de pagina Schrijven…
| lees meer

Nieuw project: POWER Veerkracht op leeftijd

In februari begint het Gilde met een nieuw project: POWER Veerkracht op leeftijd. POWER is een project voor senioren die willen investeren in persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten. Op 10 februari is er van 15.00 tot 17.00 uur een informatiebijeenkomst. Meer informatie vindt u op de pagina POWER Veerkracht op leeftijd.
| lees meer

Coach4you zoekt coaches

In maart 2015 start het project Coach4you met de begeleiding van een nieuwe groep leerlingen. Dat vraagt minimaal 16 coaches. Voor de aanvulling van de huidige groep coaches zoekt Coach4you enthousiaste mensen. Iedereen met hbo werk- en denkniveau is welkom bij deze groep vrijwilligers. Affiniteit met de doelgroep van 11- tot 13-jarigen is wel een…
| lees meer

Nieuwe folder Gilde Zutphen

Alle donateurs en deelnemers van het Gilde hebben eind augustus de nieuwe gildefolder thuis ontvangen, met daarin een kort overzicht van alle activiteiten en projecten, inclusief het programma van de Gildelezingen 2014-2015. Belangstellenden kunnen deze informatie downloaden door te klikken op Folder Gilde Zutphen en Programma lezingen 2014-2015.
| lees meer