Welkom bij
Gilde

Zutphen

Kennis – Ervaring – Participatie

Stichting Gilde Zutphen is een unieke vrijwilligersorganisatie, waar vakmensen belangeloos hun kennis en (levens)ervaring delen met anderen, en zich inzetten voor een leefbare stad en het welzijn van hun stad- en streekgenoten.

Kennisoverdracht is het sleutelwoord binnen Gilde Zutphen. Het gaat bij ons steeds om iets leren in een ontspannen sfeer, of iets actiefs doen samen met anderen. Onze activiteiten zijn meestal kleinschalig met veel aandacht voor de deelnemers.

Laatste nieuws

Gilde zoekt nieuwe taalcoaches

Voor uitbreiding van het team zoekt het Taalcoachproject enthousiaste vrijwilligers. Iedereen die graag bezig is met taal en het Nederlands goed beheerst is welkom. Interesse in andere culturen is wel een voorwaarde, evenals goede communicatieve vaardigheden. Wie interesse heeft en meer wil weten kan contact opnemen met John Blijenberg, lid van de projectgroep van het…
| lees meer

Astrologie

Op 24 september start er weer een cursus Kennismaken met Astrologie. De 8 bijeenkomsten zijn op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Er is plaats voor vier deelnemers. Meer informatie vindt u op de activiteitenpagina Astrologie.
| lees meer

Informatie over POWER

Op dinsdagmiddag 1 september organiseert het Gilde een informatiebijeenkomst over het project POWER Veerkracht op leeftijd. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.00 uur in Wijkcentrum Waterkracht, Ruijs de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. Begeleiders geven een voorproefje van de aanpak binnen het project. Meer informatie vindt u op de activiteitenpagina POWER Veerkracht op leeftijd.
| lees meer

Computercursussen

Voor mensen de hun digitale vaardigheden willen verbeteren organiseert het Gilde samen met Stichting Perspectief,  Graafschap bibliotheken en ‘t Warnshuus verschillende computercursussen: Beginnerscursus (met Internet en email), Word, Picasa en Excel. Meer informatie vindt u op de activiteitenpagina Computercursussen.
| lees meer

Gilde zoekt vrijwilliger voor de administratie

Het Gilde is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met administratieve ervaring, die samen met een andere vrijwilliger de volgende taken kan en wil uitvoeren: Per e-mail vragen beantwoorden en contact onderhouden met aanbieders van en deelnemers aan gildeactiviteiten . De e-mail komt (bijna) dagelijks binnen en wordt op een klantvriendelijke manier binnen 48 uur…
| lees meer

Wiskunde, een opfriscursus

In oktober organiseert het Gilde een korte opfriscursus Wiskunde. Tijdens vier middagen komt het volgende aan de orde: geschiedenis van de wiskunde, getallen, meetkunde, algebra, goniometrie en waarschijnlijkheidsrekenen. Meer informatie vindt u op de activiteitenpagina Wiskunde, een opfriscursus.
| lees meer